Archivio

venerdì 23 settembre 2011

FRIULKAISER tipica casa friuli * scortosâ,sprecolare, sprecola,le blave pulire il mais *


 PULENTE POCADE IN TE CJALDERIE     45 MINUS (temp par fa lis  crostis sulle cjalderie di ram ) E TAJADE CUL FIL DI CUSJ DOPO VE FAT IL SEGNO DE CROS PARSORE (ricette di Friulkaiser tipica casa friuli  )                            De gustibus non est disputandum (Sui gusti non si discute ) 


Daur le machine che batteve il soreal   si spiulave  (prendere su il mais cadutto per terra)   cul gej di vincej (cesto di salice ) si metteve in te gabbie a sua, e dopo si scartosave ,scortosâ,sprecolare, sprecola,  scortosâ la blave ,  ( scortos di blave,scortos di pan,sportes di scartos me mari  e me none tantis che an fatis in te o arje. antrone di cjase nestre  )  



 No diSmentea  lis tamosis                                    (Gambe di   mais a forma di cappana indiana)

Nessun commento:

Posta un commento